Sofie Hoflack

Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack
Sofie Hoflack

Sofie Hoflack (°1989) is actrice.

Al op jonge leeftijd trok Sofie haar dansschoenen aan, met zowel moderne dans, ballet als Lindy Hop. Later volgde ze drie jaar Multimediale Vormgeving aan het KASK, waar ze kon proeven van uiteenlopende disciplines zoals tekenen, montage, film, fotografie en performance.

Uit haar passie voor film ontstond de droom zich toe te leggen op acteerwerk. Haar ervaringen met tekenen, dansen en zingen helpen haar zichzelf te tonen als actrice.

Sofie deed jarenlang acteerervaring op door mee te spelen in tientallen kortfilms van regisseurs als Koen Van Sande, Maxime Lahousse en Brian Windelinckx. Verschillende van deze kortfilms kenden een mooi festivalparcours en vielen in de prijzen. Voor Ambivalence van Maxime Lahousse won ze de prijs voor Beste Actrice op het MOFF Festival.

Na kleine rollen in Everybody Happy van Nic Balthazar en Polina van Angelin Preljocaj, kreeg ze in 2016 haar eerste grote rol in een langspeelfilm. Jan Verheyen vroeg haar om Rina te spelen in Het Tweede Gelaat. De film kwam in oktober 2017 in de Belgische zalen en belooft Sofie’s grote doorbraak te worden.

Sofie groeide op in Frankrijk en Zweden en werd opgevoed in het Frans, Engels en Nederlands, waardoor ze perfect drietalig is.

Peter Bouckaert: “Ze heeft een enorme présence en een interessante star quality. Wat ze ook speelt, ze zuigt de camera probleemloos naar zich toe, en er zit altijd wel een tweede laag onder. Echt een heel intrigerende actrice.”

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere