Raf Reyntjens

Raf Reyntjens
Raf Reyntjens
Raf Reyntjens
Raf Reyntjens
Raf Reyntjens
Raf Reyntjens

Raf Reyntjens (°1975) is een Belgische regisseur van zowel fictie, reclame als videoclips. In 1999 studeerde hij af aan de Brusselse filmschool RITS.

In de zomer van 2014 draaide Raf zijn eerste langspeelfilm, Paradise Trips, met Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Noortje Herlaar in de hoofdrollen. De film werd geproduceerd door Caviar, in coproductie met Ijswater films en Climax. De film kwam op 19 augustus 2015 in België uit en was vanaf 24 september 2015 ook in de Nederlandse zalen te zien.
De film werd genomineerd voor 9 Ensors, waaronder beste regie, beste scenario en beste debuut. Uiteindelijk vielen Raf en zijn ploeg 3 keer in de prijzen voor Beste Acteur (Gene Bervoets), Beste Kostuum en met de Industry Award.

Raf schreef en regisseerde eerder twee kortfilms die werden vertoond op filmfestivals over de hele wereld. A Message from Outer Space won prijzen in België, Canada en de VS, en er volgde in de VS zelfs een remake van. Tunnelrat, dat zich volledig afspeelt in de tunnels onder het WOI-front, was deel van MoMA’s tentoonstelling ter gelegenheid van 100 jaar WOI: “The Great War, A Cinematic Legacy”. In beide films nam de jonge Matthias Schoenaerts de hoofdrol voor zijn rekening.

Momenteel is Raf bezig met de ontwikkeling van zijn tweede speelfilm, Leven na Zoro.

In 2018 draaide Raf, samen met Koen Van Sande, de reeks De Ontvoering van Phil Frisco. De reeks zal te zien zijn op VTM. Op een uitzenddatum is het nog even wachten.

Over de jaren heen regisseerde Raf talloze reclamefilms. Met zijn uitgesproken humoristische stijl won zijn werk meer dan 20 prijzen in binnen- en buitenland.

Raf is ook een veelgevraagde regisseur voor videoclips. Zo maakte hij clips voor ondermeer Stromae, Monza, James Deano en Irma. Hij won verschillende prijzen op onder andere het Los Angeles Music Video Festival en werd genomineerd voor 2 UK Music Video Awards, de Victoires de la Musique en PlusCamerimages. Zijn laatste voor Stromae, Papaoutai, werd ondertussen meer dan 500 miljoen keer bekeken op YouTube en is zo de meest bekeken Franstalige clip ooit.

Wat werk van Raf kan je bekijken op  www.rafreyntjens.tv

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere