Mathias Sercu – Acteur

Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur
Mathias Sercu – Acteur

Mathias Sercu (°1970) studeerde in 1992 af aan het Muziekconservatorium Brussel en is sindsdien actief als acteur en auteur. Hij speelde in meer dan 50 theaterstukken en schreef reeds 9 eigen toneelstukken. Sinds 2010 maakt Mathias deel uit van het theatergezelschap De Spelerij en sinds 2014 ook van Theatermakery Het Eenzame Westen. Naast zijn activiteiten als theatermaker is Mathias ook veel te zien op het kleine en grote scherm.

Zijn eerste grote rol in een televisiereeks was die van Ubi Stevens in Buiten De Zone. In de jaren ’90 had hij verder nog vaste rollen in Ons Geluk en Diamant. In 2001 vertolkte hij de rol van Mickey in de jeugdreeks W817. Tussen 2003 en 2005 was hij een vaste waarde in reeksen zoals Team Spirit, Oekanda en Halleluja!. In reeks 9 en 10 van Flikken dook hij op als Staf Demotte en in 2009 leerde het publiek hem kennen als Fred Rodenburg in De Rodenburgs. In 2011 en 2012 was Mathias te zien als Niels Deburghgraeve in Danni Lowinski. In Crème de la Crème nam Mathias de rol van Bob voor zijn rekening.

In maart 2014 werd Marsman op het grote publiek losgelaten, waarin Mathias de rol van Mark De Vogelaere vertolkt. Mathias Sercu is tevens de bedenker, scenarist en co-regisseur van deze nationaal en internationaal bekroonde reeks. Voor meer info over Mathias als scenarist kan je hier terecht.

De voorbije jaren was Mathias onder andere te zien als Laurent Vuylsteke in Spitsbroers,  als Ruben in de gelijknamige aflevering van Vermist 6, als Duchamp in Cordon 2als pooier in het laatste seizoen van De Ridder, als motard Harry in Tytgat Chocolat.

In het derde seizoen van Eigen Kweek zal Mathias dan weer opduiken als Piet Despriet.

Mathias Sercu is ook een veel gevraagde gastacteur met verschijningen in reeksen zoals Postbus X, Niet voor publicatie, Heterdaad, Recht op Recht, Sedes en Belli, Witse, Aspe, En daarmee Basta!, Vermist, Salamander, Coppers,…

Naast zijn werk op de planken en voor televisie is Mathias Sercu ook te zien in heel wat films van gerenommeerde regisseurs. Zo speelde hij mee in Ad Fundum van Erik Van Looy, Max van Freddy Coppens, Dichter… wat is dichten dan? Van Lieven Debrauwer en de Oscar-genomineerde film Iedereen Beroemd van Dominique Deruddere. Voorts was hij te zien in Team Spirit & Team Spirit II van Jan Verheyen, de bekroonde kortfilm Tanghi Argentini van Guido Thys en Zot van A, tevens van Jan Verheyen.

In 2017 was Mathias te zien in de rol van de vader in My First Highway, de eerste langspeelfilm van Kevin Meul en duikt hij op in de nieuwe film van Peter Monsaert, Le Ciel Flamand. Ook in Cargo van Gilles Coulier had hij een bijrol.
In Verborgen Verlangen van Maarten Moerkerke nam hij de rol van Dennis voor zijn rekening.

Mathias Sercu is ook een stemacteur. Hij leent zijn stem aan tal van reclamespotjes en was bijvoorbeeld ook de stem van Cody in Surf’s Up, O’Hara in De Lorax, Agent Geheim in De Pinguïns van Madagascar en Captain in Cinderella.

Naast acteur en scenarist is Mathias Sercu ook zanger. Hij treedt zowel op onder zijn eigen naam als onder zijn pseudoniem Staf Steegmans en maakt deel uit van verschillende muziekgroepen. In 2009 was hij de winnaar van Steracteur/Sterartiest.