Maaike Neuville – regisseur

Maaike Neuville – regisseur
Maaike Neuville – regisseur
Maaike Neuville – regisseur
Maaike Neuville – regisseur

Maaike Neuville (°1983) is actrice en regisseur.

In 2005 studeerde Maaike af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Daarna vond ze al snel haar weg als actrice, zowel op het toneel als voor film en televisie. Meer info over Maaike als actrice vind je hier.

Na een paar jaar acteren begon de drang te ontstaan om zelf achter de camera te staan en te regisseren. Maaike sleutelde aan een eerste kortfilm, motiveerde een hele crew en topacteurs Katelijne Damen en Frank Vercruyssen om met haar mee in het avontuur te stappen. Het resultaat is de zeer poëtische kortfilm Terug Weg over een onmogelijke liefde.

Naar aanleiding van deze film werd ze in 2011 uitgenodigd voor de Talent Campus op de Berlinale.

In 2012 besloot Maaike om zich in een Masterjaar aan Sint-Lukas bij te scholen als regisseur. Haar afstudeerproject Sonnet 81 was meteen een schot in de roos. Ze won met de film de Prijs voor het Beste Debuut op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en ontving ook een WildCard van het VAF, waarmee ze nu haar volgend project kan financieren.

Sonnet 81 werd ondertussen vertoond op een resem nationale en internationale festivals. Een interview met Maaike over haar film lees je hier.

Maaike’s nieuwe kortfilm, Perfect Darkness, die ze met haar WildCard maakt, ging in 2016 in première op het Kortfilmfestival van Leuven. De kortfilm werd ook genomineerd voor de Ensor voor Beste Kortfilm. Je kan de film bekijken op Vimeo.

Maaike gebruikt haar ervaringen als acteur in haar werk als regisseur, maar neemt ook haar ervaringen achter de camera mee in haar acteerwerk. De combinatie van de twee disciplines versterkt elkaar.