Maaike Neuville – actrice

Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice

Maaike Neuville (°1983) studeerde in 2005 af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Vandaag combineert ze een carrière als actrice en regisseur.

Meteen na haar studies kreeg Maaike verschillende projecten aangeboden. Zo was ze te zien als Emma in de kortfilm Mama van glas, speelde ze de hoofdrol naast Koen De Bouw en Filip Peeters in De Indringer van Frank Van Mechelen en was ze ook te zien in Dennis van Rita van Hilde Van Mieghem en Dirty Mind van Pieter van Hees.

Later speelde ze ook in heel wat andere kortfilms zoals zoals Droomtijd van Tom Van Avermaet, Of Cats & Women van Jonas Govaerts, Ou Quoi van Cecilia Verheyden, Marievan Christiaan Neu en de experimentele kortfilm Lili van An van Dienderen.

In 2011 was Maaike te zien in een hoofdrol in de film Swooni van Kaat Beels en in Code 37 – De Film van Jakob Verbruggen. Ook in Weekend aan Zee van Ilse Somers vertolkte Maaike één van de hoofdrollen. In 2017 was ze te zien in Zagros, de bekroonde eerste langspeelfilm van Sahim Omar Kalifa.
In 2018 staat ze op de set van Elke Derde Donderdag van Willem Wallyn.

Ook internationaal is Maaike een opgemerkte actrice. Zo speelde ze in franstalige films als Get Born van Nicole Palo en Avec ma mère à la mer van Alexis van Stratum, maar ook in Goltzius & The Pelican Company van Peter Greenaway en Let Me Survive (aka: The Third Wave) van Eduardo Rossof.

Verder heeft Maaike enkele mooie rollen weten te versieren in succesvolle fictiereeksen. Ze was ondermeer te zien met hoofdrollen in Katarakt, De Smaak van De KeyserDe RodenburgsVan vlees en bloedClan.Keer op keer fictie van de bovenste plank.

Ze neemt ook gastrollen voor haar rekening. Zo duikt ze o.a. op in Generatie B, De Bunker en Over Water 2.

De komende jaren zal Maaike weer volop op het scherm te zien zijn. In De Dag van Gilles Coulier en Dries Vos neemt ze één van de hoofdrollen voor haar rekening. En binnenkort zal je haar ook aan het werk kunnen zien als één van de juryleden in De Twaalf van Wouter Bouvijn.

Naast film en televisie is theater ook een veilige thuishaven voor Maaike.  Ze speelde voor verschillende toneelgroepen zoals Arenbergschouwburg, De Roovers, Theaterhuis Villanella, tg STAN en Théâtre National. Sinds 2009 speelt ze geregeld bij Compagnie Marius, bekend van onder andere de stukken Figaro! en De Schpountz.

In 2010 regisseerde Maaike haar eerste kortfilm Terug Weg, een poëtische film met Katelijne Damen en Frank Vercruyssen. Door het succes van deze film werd ze in 2011 uitgenodigd voor de Talent Campus op de Berlinale. Ondertussen maakte ze de kortfilms Sonnet 81 en Perfect Darkness. Meer info over Maaike als regisseur vind je hier.

Naast Nederlands spreekt Maaike vloeiend Frans en Engels, spreekt ze ook Duits en heeft ze noties van Spaans. In 2009 volgde ze een dansworkshop met Julie Stanzak (Tanztheater Wuppertal).

 

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere