Koen Van Impe

Koen Van Impe
Koen Van Impe
Koen Van Impe
Koen Van Impe
Koen Van Impe
Koen Van Impe
Koen Van Impe

Koen Van Impe (° 1964) studeerde toneel aan het Koninklijk Muziek Conservatorium van Antwerpen.

Zijn eerste professionele ervaring deed hij op bij de Blauwe Maandag Compagnie. Vervolgens was hij gastacteur bij NTG, Malpertuis, Het Zuidelijk Toneel, Het Toneelhuis en tal van andere gezelschappen.
Ondertussen maakt hij reeds vele jaren deel uit van de spelersgroep van Comp.Marius, waarmee hij op tournee trekt naar de, voornamelijk Franse, festivals.

Naast zijn carrière op de planken is Koen Van Impe ook vaak te zien in films en televisiereeksen.

Op het kleine scherm heeft Koen reeds een gevarieerd parcours achter de rug. In 2004 speelde hij in de reeks Rupel. In 2007 nam hij de rol van Nico Millon voor zijn rekening in Kinderen van Dewindt. In 2008 was hij te zien in Katarakt, Matroesjka’s 2 en de komische serie Trigger Happy. In 2009 speelde bij Majoor Jeuniau in het bekroonde De Smaak van De Keyser van Frank Van Passel en Jan Matthys en kreeg hij een vaste rol in Aspe. In 2011 vertolkte Koen de titelrol in Kiekens.

In 2012 nam Koen de rol van Vic Adams voor zijn rekening in Salamander. Salamander werd met succes uitgezonden op BBC4 en is ook de eerste Belgische reeks ooit die werd verkocht aan Netflix USA. Ook in het tweede seizoen van Salamander is Koen opnieuw te zien.

Eind 2014 was hij te zien in de reeks Vriendinnen, in een regie van Cecilia Verheyden.

Binnenkort zal Koen te zien in De Geboden van Maarten Moerkerke.

Verder was Koen te zien in reeksen zoals De Kotmadam, Recht op Recht, Buiten de Zone, W817, Witse, Zone Stad, Code 37, Quiz Me Quick, De Zonen van Van As, De Elfenheuvel, Nachtwacht, Unité 42…

Ook op de grote doek heeft Koen reeds een gevuld palmares met rollen in o.a. Daens van Stijn Coninx, Brylcream Boulevard van Robbe De Hert, Koko Flanel van Stijn Coninx, De Indringer van Frank Van Mechelen, Tanghi Argentini (kortfilm) van Guy Thys, Ben X van Nic Balthazar, Dirty Mind van Pieter Van Hees en SM-Rechter van Erik Lamens.

In Brabançonne van Vincent Bal nam hij de rol van trombonist Patrick voor zijn rekening.

Koen Van Impe leent ook zijn stem aan meerdere personages in animatiefilms. Zo dook hij de studio in voor o.a. Asterix en Obelix – Missie Cleopatra, De Grote Boze Wolf Show van Ketnet, Lillo and Stitch, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Shark Tale, The Incredibles, Cars, Arthur and the Minimoys van Luc Besson, Harry Potter and the Order of The Phoenix, Kika en Bob en Despicable Me, waar hij de rol van Gru vertolkte.

Naast het acteren is ook zingen een passie van Koen. Dat kon hij recent nog tonen met zijn deelname aan Steracteur Sterartiest. Zijn passie voor acteren en zingen combineert tegenwoordig ook door weer mee te doen aan musicals zoals De Rocky Horror Show en Spamalot.

Koen speelt tevens in het Frans en Engels.