Ianka Fleerackers

Ianka Fleerackers
Ianka Fleerackers
Ianka Fleerackers
Ianka Fleerackers
Ianka Fleerackers

ianka fleerackers (°1971) is actrice.

Ze behaalde haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, maar is al sinds haar zestiende actief als actrice voor televisie, film en theater.

Een eerste televisierol kreeg ianka als tiener in de jeugdserie Meester, hij begint weer!. Deze reeks zorgde voor de doorbraak van nog een aantal acteurs zoals Bart De Pauw, Michael Pas en Günther Lesage. ianka begon haar professionele carrière met A-rollen in de televisiereeksen Niet voor publikatie en Ons Geluk. In deze serie stond ze naast Chris Lomme, Nand Buyl, Johan Heldenbergh en Veerle Dobbelaere.

Haar doorbraak kwam er met de legendarische reeks Kulderzipken waarin ze de rol van Prinses Prieeltje, dochter van koning Jozef (Jan Decleir) en koningin Angina (Karin Tanghe) vertolkte. Verder vertolkte ze een van de hoofdrollen in de drie laatste seizoenen van Flikken (Emma Boon, VRT) en in de telenovelle LouisLouise (Charlotte De Wilde, VTM). In 2011 was ze te zien als Gudrun De Schryver in de verfilming van Het Goddelijke Monster, een dramareeks van Eyeworks voor de VRT.

Naast haar zeer gevarieerde rollen voor televisie, was ianka ook te zien in meerdere films zoals Max, Iedereen Beroemd en De Indringer en kortfilms als Lisa, Dju! en Gender.

ianka wisselt het spelen voor televisie af met theaterwerk bij verschillende gezelschappen als De Korre, Het gevolg en Het Paleis. Ze brengt ook eigen producties op de planken als regisseur en producent. Daarnaast wordt ze vaak gevraagd voor stemmenwerk voor films en commercials en presenteert ze zowel op radio als televisie.

ianka was een tijdje iets minder aanwezig op het kleine scherm. In die periode verlegde ze haar focus en werd ze zeer actief als auteur en ondernemer. Ze had wel nog wat gastrollen in Witse, Aspe, Vermist, Danni Lowinski en De Ridder en Altijd Prijs.
De laatste jaren is ianka weer volledig terug als actrice, met o.a. gastrollen in Coppers, De Bunker en Professor T.

ianka’s acteerstijl wordt omschreven als naturel en authentiek. Naast het Vlaams en het algemeen Nederlands, spreekt en speelt ianka vloeiend in het Engels. Ze spreekt ook Frans, Duits en verschillende Vlaamse dialecten.

Voor meer info kan je ianka’s website en Wikipedia-pagina bezoeken. Neem zeker ook eens een kijkje op haar showreel.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere