Eshref Reybrouck

Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck
Eshref Reybrouck

Eshref Reybrouck (°1981) is regisseur.

In 2006 studeerde Eshref Reybrouck af aan het RITS als Master in de Audiovisuele Kunsten, optie Regie. Hij maakte er kortfilms als Tu-ta-toe met Jan Van Looveren, A Disturbed Hitman met Hans De Munter en Writer’s Block met Hilde Heijnen.

Zijn professionele carrière startte Eshref vooral als 1ste en 2de regie-assistent op verschillende film- en televisiereeksen. Zo werkte hij samen met regisseurs als Hans Herbots, Jan Verheyen, Guido Hendrickx, Hendrik Moonen, Miel Van Hoogenbemt, Christophe Van Rompaey, Guy Goossens, Geoffrey Enthoven en voor productiehuizen als Eyeworks, Skyline en Sultan Sushi.

Ondanks zijn liefde voor de job van regie-assistent, bleef de ambitie om zelf te regisseren steeds aanwezig.

In 2012 regisseerde Eshref de videoclip Brighter van DJ Licious in het kader van de Antwerpse Aper’Eau.

In 2013 kreeg hij van Sultan Sushi de kans om een eerste grote reeks te maken. Samen met Mathias Sercu regisseerde hij de tragikomische reeks Marsman, die in 2014 te zien was op Eén. De reeks werd zowel nationaal als internationaal zeer positief onthaald.

Zo werd Marsman bekroond met de Prix Italia voor TV Drama en genomineerd voor de Prix Europa, het Festival Tous Ecrans en het International Filmfest Potsdam. In 2015 ging de serie op het FIPA in Biarritz aan de haal met de Fipa d’Or voor Beste Acteur (Jurgen Delnaet), kreeg Mathias Sercu de Prix Mitrani mee naar huis en was Marsman ook nog genomineerd in de categorie Series.
In eigen land won Marsman de eerste Scenaristengilde Scenarioprijs voor een televisiereeks en de Diversiteitstrofee van de VRT. Op de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren werd de serie bekroond met twee Televisiesterren (Beste Drama en Beste Scenario).

Eshref regisseerde aan het begin 2015 twee afleveringen van De Bunker, een reeks over de Belgische staatsveiligheid.
Aansluitend ging hij aan de slag als regisseur van Cordon 2. Hij nam voor deze reeks de fakkel over van Tim Mielants die het eerste seizoen regisseerde. Cordon 2 was in het najaar van 2016 te zien op vtm.
Eind 2016 kwam ook het nieuwe seizoen van het komische sketchenprogramma Wat Als? op antenne. Eshref vervoegde voor dit seizoen het regisseurs-team.
Voor beide reeksen werd Eshref in 2017 genomineerd voor een Vlaamse Televisie Ster.

In 2017 regisseerde Eshref zijn eerste internationaal project. Hij nam de laatste twee afleveringen van de Zweedse reeks Hassel voor zijn rekening. Hassel een “realistische, genuanceerde en compromisloze 10-delige serie rondom detective Roland Hassel die samen met zijn collega’s strijd voert tegen de groeiende criminaliteit in Stockholm”. De rol van Hassel wordt vertolkt door Ola Rapace die al te zien was in Skyfall, Section Zéro en Wallander. Bij ons is het hoofdpersonage uit de boeken van Olov Svedelid misschien niet zo bekend, maar in Zweden is hij razend populair. 

Samen met Frank Devos regisseert Eshref de Belgisch-Nederlandse reeks Undercover. De reeks is een coproductie met Netflix en zal dan ook wereldwijd via het platform te bekijken zijn.

Voor zijn eerste langspeelfilm, J’aime la vie, werkt Eshref opnieuw samen met zijn Marsman-kompaan Mathias Sercu.
Samen met Mathijs Scheepers is hij ook al een volgende film, De Kennedytunnel, aan het ontwikkelen.

Los van zijn werk als fictieregisseur, gaat Eshref ook aan de slag in reclame.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere