Daphne Wellens

Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens
Daphne Wellens

Daphne Wellens (°1988) studeerde in juni 2014 af aan de toneelacademie in Maastricht, maar is al langer te zien op de planken, het kleine scherm en in kortfilms.

Als jonge danseres speelde ze de rol van Leen Avondts in Spring op Ketnet. In 2009 en 2010 was ze te zien als Freya De Ridder in De Rodenburgs op VTM.

Tijdens haar studies in Maastricht had Daphne enkel nog tijd voor gastrollen. Ze was te zien in andere te zien in Rox (Ketnet), Vermist (VIER) en Danni Lowinski (VTM).

In 2015 was Daphne onder andere te zien in de VTM-reeks Spitsbroers en in de Eén-reeks Nieuw Texas.

In september 2015 ging de nieuwe Ketnet-reeks Welkom in de Wilton van start. Hierin neemt Daphne één van de hoofdpersonages, operazangeres Chloé, voor haar rekening.

In Coppers, een reeks van Menuet voor VTM, was Daphne te zien zijn in de gastrol van Maya Schellinck. In 2016 was ze voorts nog te zien in het 2de seizoen van Cordon en in Professor T.
In De Bunker zal ze te zien zijn als de dochter van Feldmann en ook in het tweede seizoen van Spitsbroers zal Daphne opnieuw opduiken.

2016 was voor Daphne vooral een jaar met zeer gevarieerde filmprojecten. Ze speelde de rol van Hannah in de auteursfilm Charlie & Hannah gaan uit van Bert Scholiers, maar stond tegelijk ook naast Michael Pas en Filip Peeters op de set van Allemaal Familie van Dries Vos.
In Pippa van Marc Punt speelt ze dan weer de rol van Sabine, een collega van Pippa (Nathalie Meskens). Voor deze film volgde ze maandenlang bokslessen samen met Nathalie Meskens om geloofwaardig met haar in gevecht te kunnen gaan.

Charlie & Hannah gaan uit kwam op 14 februari 2018 in de zalen. Eerder was de film reeds te zien als slotfilm van het Film Fest Gent, op het IFFRotterdam en Slamdance. De hoofdrollen worden vertolkt door Evelien Bosmans en Daphne Wellens.

Eind 2017 stond Daphne op de set van Redbad van Roel Reiné. Redbad vertelt het verhaal van de Friese held die in de vroege Middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de Franken om de belangrijke handelsplaats Dorestad.
Daphne neemt de rol van Trude voor haar rekening en volgde in het kader hiervan een workshop ‘borduren in de 8ste eeuw’  en werd door een coach begeleid om het gewenste Franse accent in haar Engels te laten sluipen. Ze speelde op de set aan de zijde van Breaking Bad-acteur Jonathan Banks.

Daphne is ook actief in het theater. In 2012 maakte ze de locatievoorstelling Farewell to the view, waarin ze ook zelf speelde. Later dat jaar acteerde ze voor HETPALEIS in de kindervoorstelling Wiejoow van Dimitri Leue. Het stuk werd in 2015 hernomen. Ze liep ook stage bij toneelgroep Maastricht. Daar speelde ze in Casus Orestes van Bram Jansen. In 2015 verving ze Maaike Neuville in een aantal Franstalige voorstellingen van Le Schpountz van Comp. Marius in Parijs.
In de zomer van 2017 reisde Daphne door Nederland met de locatievoorstelling Bleekneusjes.

Daphne Wellens is een geschoolde danseres in zowel klassiek ballet als jazz-dans en kreeg ook zangcoaching bij Daniel Clyman. Ze spreekt naast Nederlands ook vloeiend Frans en Engels.

Ook voor stemopnames kan u Daphne inschakelen, en dit zowel voor reclame als animatie.

Je kan Daphne Wellens terugvinden op Spotlight, IMDB Pro en ze maakt ook deel uit van European Talent Network.