Christophe Dirickx

Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx
Christophe Dirickx

Christophe studeerde eerst aan Sint-Lukas in Brussel en volgde een postgraduaat scenarioschrijven aan The National Film and Television School in Beaconfield, Engeland.

Zijn eerste originele scenario was Manneken Pis, de debuutfilm van regisseur Frank Van Passel. De film was meteen een internationaal succes met onder andere een selectie voor La Semaine de la Critique op het Film Festival van Cannes, waar de film 3 prijzen in de wacht sleepte. Volgend op vele selecties en prijzen wereldwijd werd de film in 1996 gekozen als Belgische inzending voor de Oscars.

Christophe werkte samen met heel wat gerenommeerde namen zoals met Frank Van Passel voor Villa des Roses, Pieter Van Hees voor Linkeroever en Felix Van Groeningen, voor het scenario van De Helaasheid der Dingen.
Deze laatste werd geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs op het Film Festival van Cannes en mocht er ook de Prix Art et Essai in ontvangst nemen. De Helaasheid der Dingen werd in 2010 gekozen als Belgische inzending voor zowel de Oscars als de Golden Globes. Voor zijn inbreng in deze film won Christophe de Best Screenplay Award op het Hamptons International Film Festival in New York in 2014 en de prijs voor Beste Scenarist op de Vlaamse Filmprijzen in 2010.

Met Malin-Sarah Gozin en Veerle Baetens schreef Christophe de scenario’s voor de één-reeks Tabula Rasa, geregisseerd door Kaat Beels en Jonas Govaerts.

Samen met Benjamin Sprengers schreef hij de scenario’s voor De bende van Jan De Lichte. De reeks, met Matteo Simoni in de hoofdrol, wordt in de loop van 2018 verwacht op VTM.

Momenteel is Christophe bezig met de ontwikkeling van een eigen televisiereeks en is hij als script editor betrokken op verschillende veelbelovende films.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere