Cecilia Verheyden

Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden
Cecilia Verheyden

Cecilia Verheyden (°1985) is regisseur van zowel televisiereeksen, fictiefilms als reclame.

Haar kortfilms Ou Quoi, Bluf en Robyn O. (14) reisden langs heel wat festivals en vielen in de prijzen op o.a. Leuven Kort, Brussel Film Festival, Canada Film Festival, Potsdam Student Film Festival en Crystal Palace Film Festival.

In 2008 werd haar documentaire Climbing Spielberg geselecteerd voor IDFA, Docville en Planete Doc Review.

Tussen 2012 en 2016 regisseerde Cecilia 10 afleveringen van Vermist en zat ze in de regiestoel voor sketches van Wat Als?, een televisieserie die in 2014 werd bekroond met een Emmy Award. Ook het 10-delige kostuumdrama Vriendinnen werd volledig door Cecilia geregisseerd en werd eind 2014 in primetime uitgezonden op Eén.

In 2015 draaide Cecilia haar eerste langspeelfilm, Achter de Wolken. De film kwam in 2016 in de Belgische zalen en trok meer dan 120.000 bezoekers. Ook internationaal deed de film het goed, met selecties op festivals als Montreal Film Festival en Palm Springs. Op het Palms Springs Festival werd de film opgenomen in de selectie ‘best of the fest’.

Cecilia regisseert sinds 2016 ook afleveringen van Zie Mij Graag. Deze reeks werd op de Seoul International Drama Awards bekroond als Best Mini Drama.

Naast haar werk als fictieregisseur is Cecilia ook gekend voor haar reclamewerk. Haar commercials voor Carlsberg, Volkswagen, Heineken, Cola Zero en Watchdogs zijn echte internethits. Ze won er heel wat nationale en internationale prijzen mee, waaronder Bronze, Silver en Golden Lions in Cannes.

Voor meer info www.ceciliaverheyden.be

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
INNIS
SIGN ME UP FOR THE NEWSLETTER
ErrorHere