Maliboe

Maliboe
Maliboe
Maliboe
Maliboe

Maliboe is een driekoppig schrijverscollectief dat het levenslicht zag in 2012. Lies Van Grieken (°1986), Mattias Goovaerts (°1987) en Joren Slaets (°1988) leerden elkaar kennen op het RITS. Al snel begrepen ze dat goede fictie, net als een gezellige gang bang, het product is van teamwerk. Daarom belooft het trio, na een individuele start op producties als De Ridder en Loslopend Wild, elkaar eeuwige trouw.

Samen maakten ze deel uit van de writersroom van Voor Wat Hoort Wat (Fobic Films & Eén) en Welkom in de Wilton (Ketnet) en ontwikkelden ze in het voorjaar van 2014 mee het vervolg op Mannenharten (NL Film).

Ook in het animatielandschap zoekt het collectief zijn weg met de ontwikkeling van twee internationale animatiereeksen: The Baron (Potemkino & Ketnet) en Talking Tom & Friends (Arx Anima). Daarnaast werkte Maliboe samen met Willem Wallyn aan Flanders Fields: eindbestemming Poperinge (Music Hall), een muzikaal theaterstuk over Wereldoorlog I dat te zien zal zijn in de maanden mei en juni van dit jaar.

Maliboe gelooft sterk in research, schrijfplezier, ugly first babies en de juiste chemie tussen fictie-makers om de verhalen te vertellen waar ze zelf in geloven.