Maaike Neuville – actrice

Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice
Maaike Neuville – actrice

Maaike Neuville (°1983) is actrice en regisseur.

In 2005 studeerde Maaike af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. In datzelfde jaar was ze te zien als Emma in de kortfilm Mama van glas van Susan Tanghe. Meteen na haar afstuderen speelde Maaike in verschillende films zoals De Indringer  van Frank Van Mechelen, waarin ze een hoofdrol speelde naast Koen de Bouw en Filip Peters, Dennis van Rita van Hilde Van Mieghem en Dirty Mind van Pieter van Hees.

Ze speelde ook in kortfilms van veelbelovende regisseurs zoals Tom Van Avermaet (Droomtijd), Jonas Govaerts (Of Cats & Women), Cecilia Verheyden (Ou Quoi) en Christiaan Neu (Marie).

In 2011 was Maaike te zien in een hoofdrol in de film Swooni van Kaat Beels en in Code 37 – De Film van Jakob Verbruggen. Ook in Weekend aan Zee van Ilse Somers vertolkte Maaike één van de hoofdrollen.

Ook internationaal is Maaike een opgemerkte actrice. Zo speelde ze in franstalige films als Get Born van Nicole Palo en Avec ma mère à la mer van Alexis van Stratum, maar ook in Goltzius & The Pelican Company van Peter Greenaway en Let Me Survive (aka: The Third Wave) van Eduardo Rossof.

Een paar jaar geleden stond Maaike op de set van de film My life as an actor van Eric De Kuyper en van de experimentele kortfilm Skin/Blush van An Van Dienderen.

Ze was in 2017 ook te zien in Zagros, de bekroonde eerste langspeelfilm van Sahim Omar Kalifa.

Naast haar filmwerk speelde Maaike ook voor verschillende toneelgroepen zoals Arenbergschouwburg, De Roovers, Theaterhuis Villanella, tg STAN en Théâtre National. Sinds 2009 speelt ze geregeld bij Compagnie Marius, waarmee ze onder andere op tournee was met de stukken Figaro! en De Schpountz.

Ook voor het kleine scherm nam Maaike reeds mooie rollen op zich in succesvolle reeksen. Zo was ze onder andere te zien als Saartje in Katarakt van Jan Matthys, als de jonge Anna in De Smaak van De Keyser door Jan Matthys en Frank Van Passel, als Naomi in De Rodenburgs, als Anke in Van vlees en bloed en als Rebekka in Clan van Nathalie Basteyns en Kaat Beels.

Vorige jaar was Maaike te zien in Generatie B van Pieter Van Hees en in het tweede seizoen van De Bunker heeft Maaike een mooie gastrol.

Binnenkort komt De Dag uit, met Maaike in de rol van Freya. Deze reeks van Gilles Coulier en Dries Vos vertelt het verhaal van een bankoverval gezien uit 2 standpunten.
Ondertussen is Maaike volop bezig met de opnames van De Twaalf van Wouter Bouvijn.

In 2010 regisseerde Maaike haar eerste kortfilm Terug Weg, een poëtische film met Katelijne Damen en Frank Vercruyssen. Naar aanleiding van deze film werd ze in 2011 uitgenodigd voor de Talent Campus op de Berlinale. Ondertussen maakte ze de kortfilms Sonnet 81 en Perfect Darkness.

De stap om tevens te regisseren beïnvloedde haar verdere carrière en sindsdien combineert Maaike het acteerwerk en projecten die ze als regisseur op poten zet. Meer info over Maaike als regisseur vind je hier.

Naast Nederlands spreekt Maaike vloeiend Frans en Engels, spreekt ze ook Duits en heeft ze noties van Spaans. In 2009 volgde ze een dansworkshop met Julie Stanzak (Tanztheater Wuppertal).